Sportief vanaf Aldörrum


Als u graag fietst of wandelt door mooie natuurgebieden op uitstekende fiets- en wandelpaden, zijn onze vakantieappartementen en kleine camping in De Peel op de grens van Aarle-Rixtel en Bakel een ideale uitvalbasis of een aangename stop op uw trektocht door Brabant. Maar ook andere sporten kunnen volop worden beoefend, zoals paardrijden, golfen, watersport en vissen.

Op sportief gebied, valt er genoeg te beleven. De Peel leent zich bij uitstek voor wandelingen en fietstochten. IVN Laarbeek en Natuurmonumenten organiseren verschillende mooie wandelingen in de diverse natuurgebieden in de omgeving. Informatie hierover vindt u op de website (www.ivn.nl/laarbeek) en (www.natuurmonumenten.nl/content/stippelberg-1). In natuurgebied ’t Hurkske in Boerdonk en het Allemanspad in Someren provincie Brabant en het nationaal Park de Groote Peel in Meijel provincie Limburg (www.wandelenmeteenbeperking.nl/wandelroutes) vindt u toegankelijke natuur voor iedereen.

Vanaf Aldörrum worden door onszelf ook diverse wandel- en fietstochten georganiseerd. Zo kunt u kiezen uit verschillende themaroutes, waaronder bijvoorbeeld het thema Cultuur en Kunst, Natuur en Landschap.

Aldörrum ׀ Excursies in De Peel dichtbij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Op excursie in de Groote Peel.

Fietsen en wandelen in de omgeving van Aldörrum

Vanuit Aldörrum kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Deze routekaart laat de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes via knooppunten, dus je kunt zorgeloos op pad gaan!

Routekaart in de omgeving van Aldörrum.

Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant

Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je jouw eigen route.

 

Zo werkt deze routekaart

Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken. Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel- en fietsroutes.

Tip: wil je een route uitstippelen? Creëer alvast jouw wandel- of fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner op www.routesinbrabant.nl.

Wilt u een perfecte baan om te oefenen voor het GVB-examen of uw korte spel verbeteren? Dan kunt u tegenover ons terrein terecht op de 9-holes par 3 baan bij Landgoed d'n Heikant (www.landgoeddenheikant.nl). Zij verzorgen ook verschillende andere activiteiten.

In de directe nabijheid van Aldörrum vindt u activiteitencentrum Outdoor Laarbeek (www.outdoorlaarbeek.nl). Naast het aanwezige hoogteparcours organiseert dit centrum in Beek en Donk buitenactiviteiten voor groepen van alle leeftijden en samenstellingen. Zij verzorgen ook activiteiten voor mensen met een handicap.

Nationaal zwemcentrum 'de Tongelreep' (www.tongelreep.nl) in Eindhoven heeft een gevarieerd aanbod van zwem- en bewegingsmogelijkheden ook voor mensen die aangewezen zijn op een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. Het WK zwemmen voor gehandicapten is hier georganiseerd.

NAAR BOVEN

Fotoimpressie


Fietsen

Nederland kent twee soorten fietsroutenetwerken, namelijk de regionale fietsknooppuntnetwerken en het netwerk Landelijke Fietsroutes (LF-routes).

Aldörrum ׀ Fietsen - fietstochten

Wandelen

Wie wil kan zelf zijn route uitstippelen door gebruik te maken van het wandelroutenetwerk. Om het u gemakkelijk te maken zijn er in Zuidoost Brabant Groene Haltes ingericht. Dit zijn startpunten die uitstekend bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Aldörrum ׀ Wandelen - wandeltochten

Golfen

Voor een lekker golfweekendje weg kunt u in Regio De Peel goed terecht. Het gebied is rijk aan golfbanen met verschillende soorten hindernissen en aantal holes.

Aldörrum ׀ Golfen - midget-golf

Paardrijden

Brabant is een echte paardenprovincie. Vanuit maneges en stallen rijden veel mensen onder begeleiding routes. Voor als u er alleen op uit wilt zijn er Ruiterroutenetwerken aangelegd.

Aldörrum ׀ Paardrijden - ruitertochten overdekt

Zwemmen

In De Peel liggen verschillende recreatieplassen met een natuurbad met toiletvoorzieningen. Er is gelegenheid om te zwemmen en te surfen.

Aldörrum ׀ Zwemmen - recreatieplas

Watersport

Een energie ke manier om op het water door te brengen is door te waterboarden of waterskien. Op de Rooye Plas bij Handel is dit mogelijk.

Aldörrum ׀ Watersport - vissen - waterskien - waterboarden