Watersport in de omgeving van Aldörrum


Laarbeek kenmerkt zich door de vele waterlopen en het groen binnen haar gemeentegrens. Met de vele waterlopen en een kruispunt van de kanalen Wilhelminakanaal en Zuid-Willemsvaart profileert de gemeente zich als Waterpoort van De Peel. Water hebben we niet alleen nodig, maar is er ook om van te genieten. Geniet van recreatie op, langs en in het water!

Zwemmen

Heerlijk uw baantjes trekken voor de ontspanning of om uw lichamelijke conditie op peil te houden, dan kunt u bij Zwemrecreatie Drie Essen in Beek en Donk terecht. Op basis van vrije inloop kunt u elke weekdag wel een tijdstip vinden waarop u kunt zwemmen.

Ten oosten van Helmond, 6½ km van onze accommodatie vandaan, ligt recreatieplas Berkendonk, met een gratis toegankelijk natuurbad met verschillende toiletvoorzieningen. Er is gelegenheid om te zwemmen en te surfen. Aan het strand ligt tevens een strandtentje waar versnaperingen verkocht worden.

In het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven is, naast een recreatief zwembad, het kennis- en innovatiecentrum van de Nederlandse zwemsport gevestigd. Hierdoor is het zwembad ook geschikt voor grote nationale en internationale zwemevenementen.

Aldörrum ׀ Zwemmen in de recreatieplassen nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Vissen

De logementen en minicamping liggen verder op korte afstand van viswater (2 km), namelijk de Zuid Willemsvaart. Om te kunnen vissen is een VISpas nodig, verkrijgbaar bij hengelsportverenigingen en hengelsportzaken. De VISpas en de daarbij behorende Lijst van Viswateren vormen samen de vergunning, waarmee u kunt vissen in de wateren die in de lijst staan vermeld.

Aldörrum ׀ Vissen in de kanalen, rivieren, meren in de buurt van Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Kijk op de visplanner om te zoeken naar aanwezige visstekken in de buurt van Aldörrum.

Waterskien en waterboarden

Aldörrum ׀ Waterskien of waterboarden op de Rooije Plas Handel nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

W.W.V. de Rooye Plas is een Waterski- en Wakeboardvereniging, gelegen aan de Rooye plas in Handel. Dit afgesloten water is omringd door bomen en er vaart slechts 1 clubboot, waardoor er geen hinder is van golven. De club bezit een springschans en een slalombaan.

De disciplines waarin geskied kan worden zijn: klassiek (figuren, slalom en springen), blootvoet, handi en wakeboard. 

Kanovaren of roeien

Voor een vaartocht kunt u terecht op de kanalen Zuid-Willemvaart, het Wilhelminakanaal of het Eindhovens kanaal. Op het Eindhovens kanaal is geen beroepsvaart aanwezig en heeft uitsluitend een recreatieve functie. Verschillende roeiverenigingen oefenen in dit kanaal.

Voor een avontuurlijkere kanotocht zijn er de riviertjes de Dommel of de Aa. Als u zelf geen kano hebt, zijn er diverse verhuurbedrijven waar u een kano kunt huren. Een populair start- of eindpunt voor het kanovaren is de Venbergse watermolen in Valkenswaard.

De rivier de Dommel begint in België en komt bij Borkel en Schaft Nederland binnen. Het stroomt door de plaatsen Valkenswaard, Eindhoven, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Liempde, Boxtel, Sint-Michielsgestel en 's-Hertogenbosch.

Aldörrum ׀ Kanovaren in Helmon, rivier de Dommel of roeien in het Endhovenskanaal nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

De rivier de Aa ontspringt bij Nederweert in de provincie Limburg. Door de omleiding van de Zuid-Willemsvaart in Helmond is de loop van de Aa drastisch veranderd. Na Beek en Donk stroomt de rivier weer zelfstandig verder via de plaatsen Veghel, Heeswijk-Dinther, Berlicum en 's-Hertogenbosch. In 's-Hertogenbosch komen de rivier de Aa en de Dommel samen in de Dieze. De Dieze mondt uiteindelijk uit in de Maas.