Wandelen rondom Aldörrum


Aldörrum ligt in een prachtige, groene wandelomgeving. Kampeerders die een meerdaagse wandeltrektocht maken, kunnen op de kleine camping van Aldörrum altijd terecht om te overnachten. Voor wie niet wil kamperen tijdens een tocht kan de trekkerskamer in het paviljoen huren.

U hebt op het terras voor uw vakantiewoning of op uw kampeerplaats op de camping uitzicht op natuurreservaat ‘De Biezen’. Op loopafstand ligt natuurgebied ‘Grotelsche Heide’ waar koeien grazen. Meestal kunt u maar op één manier de verschillende natuurgebieden verkennen en dat is: wandelen!

Aldörrum ׀ Wandeltochten plannen via het wandelroutenetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Wandelroutenetwerk

Aldörrum ׀ Wandeltochten plannen via wandelroutenetwerk nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Wie wil kan zelf zijn route uitstippelen. U kunt gebruik maken van het wandelroutenetwerk. Dit netwerk is opgebouwd uit genummerde knooppunten weergegeven op borden langs de paden. Via de wandelrouteplanner op Visit Brabant kunt u uw eigen route samenstellen. Aldörrum ligt tussen knooppunt 13 en 19.

Om het u gemakkelijk te maken zijn er in Zuidoost Brabant Groene Haltes ingericht. Dit zijn startpunten die uitstekend bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. In de Peel zijn er 25 groene haltes waar u kunt starten. U vindt deze vooral in dorpskernen, bij knooppunten van wandelroutes of juist in een mooi natuurgebied.

Aldörrum ׀ Groene Haltes in Zuidoost-Brabant bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Klik hier om de folder met overzichtskaart te downloaden.

Lange afstandspaden (LAW)

Aldörrum ׀ Lange afstand wandelingen plannen via het wandelnet.nl nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Naast de bekende korte afstand wandelpaden gemarkeerd door gekleurde paaltjes, zijn er verschillende streekwandelpaden (SP) met een geel/rode markering en lange afstand wandelpaden (LAW) met een wit/rode markering te vinden. Ze doen de mooiste stukjes van Nederland aan en gaan waar mogelijk over onverharde paden. Maar ook idyllische dorpen en historische steden zijn in de wandelroutes opgenomen. Op wandelnet.nl kunt u zoeken naar een wandelroute. Merendeels volgen de NS-wandelingen een stukje lange afstand wandelpad.

Aldörrum logementen-camping ligt aan etappe 8 van de route Ons Kloosterpad. Ons Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer dat zowel langs de bestaande als voormalige kloosters in Brabant gaat.

Voor overige trajecten van een streekpad of een lange afstand pad in de buurt van Aldörrum logementen-camping kunt u informatie downloaden van Het Brabants Vennenpad (SP5),het Dommelpad en Het Pelgrimspad deel 2 (LAW 7-2)

Themaroutes

Als fervente wandelaars hebben we voor u verschillende wandelroutes beschikbaar (5 tot 14 km) die we zelf hebben samengesteld.

Ook nemen wij u graag mee met een begeleide wandeltocht door de omringende natuurgebieden.

Elk jaar met Pinksteren vinden de Laarbeekse wandeltochten plaats. De wandeltochten gaan voornamelijk over onverharde paden in de omgeving van Laarbeek. U kunt kiezen tussen verschillende afstanden, variërend tussen 5 en 40 km.

Nordic Walking

Wandelaars die met Nordic Walking stokken lopen, kunnen natuurlijk veel gewone wandelroutes gebruiken. Toch zijn bepaalde routes extra prettig voor Nordic Walking. Om niet de doppen telkens te hoeven wisselen is het prettig als er niet te veel overgangen zijn van een verharde weg naar een onverharde ondergrond. In het natuurgebied Grotelsche Heide is hier volop gelegenheid toe.

Route app De Peel

Ontdek De Peel met de gratis te downloaden 'Brabant vertelt' app met wandelroutes vol kunst, cultuur, erfgoed en natuur op je smartphone. U kunt de routes thuis downloaden zodat u onderweg geen internet nodig hebt. Een voorbeeld in de buurt van Aldörrum logementen-camping is Kunstroute Helmond..

Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Kunstroute Helmond centrum vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Kunstroute Helmond centrum vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Kunstroute Helmond (4 km) - (0,8 mB)

Helmond is een stad van beeldende kunst. De beeldenroute, een wandeling door het centrum of door het daaraan grenzende kasteelpark is een ware kunstbeleving. De kunstroute bevat zo’n 70 beelden. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij VVV Helmond.

Themaroutes De Peel

De lokale VVV en de ANWB hebben in de omgeving een groot aantal bewegwijzerde of thema wandelroutes uitgezet. Vanaf Aldörrum logementen-camping kunt u veelal zonder gebruik van de auto aansluiten op wandelroutes in diverse richtingen. Hieronder kunt u enkele routes downloaden om u alvast voor te bereiden.

Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Recht en Orde vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport. Themaroute wandeltocht Recht en Orde vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Recht en Orde (19 km) - (0,9 mB)

De bewegwijzerde cultuurhistorische wandelroute tussen kaak en galg, refereert aan de strafrechtspraak van voor 1800 in de heerlijkheid Beek en Donk. De kaak stond midden in het dorp en de galg als instrument van de doodstraf stond daarentegen zover mogelijk van de bewoonde wereld.

Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Grotelsche Heide vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Grotelsche Heide vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Grotelsche Heide (8 km) - (1,5 mB)

De blauwe bewegwijzerde wandelroute voert langs de mooiste plekken in het gebied. Met de Esperloop, dat uitmondt in de Snelle loop, als sierlijk lint door het beeklandschap.

Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Van Gogh Nuenen vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute wandeltocht Van Gogh Nuenen vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.In de voetsporen van Van Gogh (4 km) - (0,8 mB)

Vincent van Gogh woonde twee jaar in Nuenen en maakte daar zijn bekende schilderwerk 'de aardappeleters'. De bewegwijzerde wandelroute voert u langs diverse objecten of panden die herinneren aan het verblijf van Vincent van Gogh in Nuenen. De bijzondere plekken in het centrum van Nuenen worden gemarkeerd door zuilen.

NAAR BOVEN

GPS-wandelroutes

Aldörrum ׀ Wandeeltochten plannen met GPS bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

 

Een wandeling maken zonder routebordjes, routekaarten of routebeschrijvingen is mogelijk met een GPS. De GPS brengt u eenvoudig van a naar b. Door vooraf de benodigde coördinaten (waypoints) in te geven, kan van punt naar punt gelopen worden. Op internet kunt u veel GPS-wandelroutes downloaden. Hieronder vindt u enkele links naar websites die GPS-wandelroutes in Brabant aanbieden.

U kunt er met kinderen een ware speurtocht van maken door een geocache te zoeken.