Paardrijden in de buurt van Aldörrum


Brabant is een echte paardenprovincie. Vanuit maneges en stallen rijden veel mensen onder begeleiding routes. Voor als u er alleen op uit wilt zijn er Ruiterroutenetwerken aanlegd. Het gebied tussen Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel en Asten is bekend als de Groene PeelVallei met een brede, veelzijdige groep paardenondernemers. Van sportief actief in handelsstallen tot hoefsmeden en veeartsen.

Ruiterroutenetwerk

Buiten rijden in de bossen, langs heidevelden en mooie zandwegen is natuurlijk geweldig. Naast het fietsroutenetwerk loopt in onze straat ook het ruiterroutenetwerk De Peel ‘regio Eindhoven’, zodat in de omgeving mooie tochten te paard gemaakt kunnen worden.

Aldörrum ׀ Ruitertochten plannen via ruiterroutenetwerk nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.De ruiterroutes zijn bewegwijzerd via knooppunten en zijn vooral geschikt voor trektochten. Sommige routes zijn tevens geschikt voor ruiters met aangespannen wagens. Dit is via de bewegwijzering aangegeven.

Het stallen van het eigen paard kan in overleg met een nabij gelegen manege worden geregeld.

Aldörrum ׀ Paardenbeelden langs de N279 nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Langs de Provinciale Weg N279 staan op twaalf plekken een steeds ander vormgegeven paard. De opdracht voor deze kunstwerken kwam voort uit de aanleg van een nieuwe weg tussen Helmond en Beek en Donk – dwars door het landschap.

Paardrijles - huurpaard

Heerlijk te paard door de prachtige, afwisselende natuurgebieden die de Peel rijk is. Als u zelf geen paard hebt, kunt u bij manege het Zwarte Water of bij pensionstal De Kawei terecht voor buitenritten. Tevens kunt u hier paardrijles nemen.

Aldörrum ׀ Paardrijles of huurpaard bij maneges nabij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Enjoy the ride

Enjoy the Ride is een inititatief van de KNHS. Enjoy the Ride is een verzameling van digitale ruiter- en menroutes, routekaarten en georganiseerde buitenritten. Alle ruiter- en menroutes van Enjoy the Ride liggen in de mooiste gebieden van Nederland. Op de website zijn er voor het Zuidoosten van Brabant 3 men- en ruiterroutes te downloaden, namelijk: