Golfen in de omgeving van Aldörrum


Golfen is een populaire sport. Voor een lekker golfweekendje weg kunt u in Regio De Peel goed terecht. Het gebied is rijk aan golfbanen met verschillende soorten hindernissen en aantal holes.

Op alle banen kunt u een uitgebreide golfclinic volgen met onder andere toegang tot de driving range, chippen en putten.

Op sommige banen kan men alleen spelen als iemand een golfvaardigheidsbewijs (GVB) bezit. Op andere banen kunt u leren golfen, of uw swing verbeteren als u al een ervaren golfer bent.

Voor mensen die nog nooit golf gespeeld hebben is kortebaan golf (Pitch & Putt) geschikt. Maar ook gevorderde golfers kunnen voor het korte spel uitstekend uit de voeten. En dan is er natuurlijk ook het boerengolf. De melkemmer is de hole waar u de grote bal met een boerengolfclub in speelt.

Hieronder vindt u de golfbanen rondom onze hoevelogementen en kleine camping. Let op! Soms kunt u alleen als introducee op een baan spelen.

Aldörrum ׀ Golfbanen in De Peel in buurt van Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Golfbanen


Tegenover onze accommodatie ligt op Golfclub d'n Heikant een 9-holes par 3 baan. Het is een perfecte baan om te oefenen voor het GVB-examen en tevens uitstekend geschikt voor geoefende spelers om het korte spel te verbeteren. De baan is het hele jaar door bespeelbaar. Naast de kortebaan golf bieden zij ook boerengolf aan.

Daarnaast ligt op korte afstand de 9-holes par 71 golfbaan van de Helmondse Golfclub Overbrug. De baan ligt aan de rand van een natuurkerngebied en de Schevelingse loop. In het bezit van een golfvaardigheidsbewijs kunt u hier van maandag tot en met vrijdag op afspraak terecht.

Aldörrum ׀ Golfbanen in De Peel in de buurt van Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Golfbaan Stippelberg in Gemert-Bakel heeft een 27-holes golfbaan (18 holes en 7 holes par 3-4) ten zuiden van het natuurgebied landgoed Stippelberg nabij grote waterplassen. De golfbaan heeft een 18-holes Championship Course, een 9-holes Executive Course, drie oefengreens, twee approachgreens met bunkercomplexen en een drivingrange. Het gehele complex beslaat zo’n 90 hectare, waarvan de helft natuurgebied dat is voorzien van de begroeiing zoals deze daar oorspronkelijk voorkomt.

Op het landgoed Gulbergen ligt Golfbaan De Gulbergen in Mierlo met een 18 holes par 70 baan en een 9 holes par 62 Old Course baan. Deze uitdagende banen worden gekenmerkt door de vele waterhindernissen met aflopende oevers. De Sprookjesbaan heeft enkele holes waarvan de afslagen op 'De Berg' (met ongeveer 50 meter het hoogste punt van Brabant) gelegen zijn; lastig maar uniek tegelijk.

NAAR BOVEN

Aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel kunnen golfspelers terecht op Golfbaan het Woold in Asten. De Vier Eijckenbaan is een volwaardige 18-holes par 72 golfbaan. Daarnaast is er de 9-holes par 3 Gezandebaan.

Golfbaan De Swinkelsche in Someren is een 27-holes baan (18-holes Championship Course en een 9-holes par 3) met een hoog ambitieniveau. De baan ligt op een groot terrein van ongeveer 90 ha en omsloten door dennen- en eikenbossen. In het gebied is het oude heidelandschap teruggebracht, wat er tot vroeg in de vorige eeuw lag.

Bijzonder in Nederland zijn de hoogteverschillen van golfbaan De Golfhorst in America. Het hoogteverschil bedraagt maar liefst 35 meter. Het golfcomplex bestaat uit een volwaardige 18-holes baan, een 9-holes par3 baan en een 9-holes short course.

Aldörrum ׀ Golfbanen in De Peel in buurt van Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.