Fietsen en Skaten vanaf Aldörrum


We hebben een fietsvriendelijke accommodatie (Bed & Bike). Kampeerders die een meerdaagse fietstrektocht maken, kunnen op de kleine camping van Aldörrum altijd terecht om te overnachten. Voor wie niet wil kamperen tijdens een tocht kan de trekkerskamer in het paviljoen huren.

Aldörrum ׀ Fietstochten vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.

Nederland kent twee soorten fietsroutenetwerken, namelijk de regionale fietsknooppuntnetwerken en het netwerk Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Om over te kunnen stappen van het ene op het andere netwerk lopen op sommige stukken de routes over hetzelfde tracé. Voor een compleet overzicht kunt u kijken op nederlandfietsland.nl. De straat, waar Aldörrum aan ligt, is opgenomen in het fietsroutenetwerk Zuidoost Brabant 'gebied Brabantse Peel'. Onze vakantieappartementen en kleine camping liggen tussen knooppunten 44 en 67 in.

Fietsknooppuntnetwerk

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Het fietsroutenetwerk is een systeem waarin u via duidelijke borden van knooppunt naar knooppunt fietst. De routes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Het fietsroutenetwerk sluit aan op dat in België, in Limburg en het netwerk in de rest van Brabant. Ideaal om uw eigen route samen te stellen in de omgeving maar ook om een trektocht van meerdere dagen uit te stippelen. Kijk hiervoor ook op de fietsersbond routeplanner. Ook skaters kunnen via deze planner een autoluwe route zonder onverharde paden uitstippelen.

Landelijke fietsroute (LF)

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.De lange afstand fietsroutes zijn erg geschikt voor trektochten en fietsvakanties. U kunt een afzonderlijke LF-route in zijn geheel volgen. Maar u kunt op basis van het netwerk naar eigen inzicht ook een lange fietstocht op maat samenstellen. Het hele LF-netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd. De routemarkering bestaat standaard uit rechthoekige bordjes met daarop de routenaam en het LF-routenummer. Aldörrum logementen-camping ligt aan de verbindingsroute (LF34 Gerwen - Eldrik) tussen de landelijke fietsroute LF 13 en LF 14.

Themaroutes

Om u het u gemakkelijk te maken, hebben we vanaf Aldörrum logementen-camping een aantal gebruikersvriendelijke routes samengesteld. Met behulp van deze routes weet u precies waar u bent, de afstand, de bezienswaardigheden tijdens de route en de beste plaatsen om te stoppen onderweg. De routes variëren van kleine ommetjes tot complete dagtochten. Een kleine greep uit onze collectie:

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Laarbeekse Heerlijkheden (27,5 of 37,5 km via de fietsknooppunten)
De gemeente Laarbeek is een gemeente met kleine, historische dorpskernen met een typische Brabantse uitstraling. Al fietsend maakt u kennis met de bekende zuidelijke Bourgondische levensstijl. Deze komt het beste tot uitdrukking in de nog steeds aanwezige rijke traditie van bierbrouwerijen.

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Natuurtuinen in de kruidentuin van Nederland (28 of 43 km via de fietsknooppunten)
Op deze kruidenontdekkingstocht komt u veel natuur en natuurlijk tuinieren tegen. De combinatie van de kruidentuinen, de hoge kwaliteit van de kruiden en de verschillende organisaties die met kruidige toepassingen bezig zijn, is een uniek ervaring.

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Laarbeekse Landleven (40 km via de Laarbeekroute)
Tijdens deze tocht geniet u van historische dorpjes en ziet u de diversiteit aan historische gebouwen, monumentale boerderijen en musea. Afgewisseld met natuurgebieden, agrarisch landschap, beken en kanalen die het gebied op een bijzondere wijze doorsnijden.

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.D'rAf - D'rOp in galop (26,5 of 39 km via de fietsknooppunten)
De Groene PeelVallei staat bekend om de brede, veelzijdige groep paardenondernemers. Tijdens deze PeelPaardtocht maakt u als ruiter van het ijzeren paard al fietsend kennis met een selectie van paardenondernemers in de Peel.

Aldörrum ׀ Fietstochten plannen via het fietsknooppuntennetwerk bij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Van Gogh's levende collectie (45 km via de fietsknooppunten)
Uniek is dat Nuenen en haar omgeving een ‘levende collectie’ bevat van maar liefst 21 gebouwen en landschappen die een directe relatie hebben met het tweejarige verblijf van Vincent van Gogh.

Themaroutes De Peel

De lokale VVV en de ANWB hebben in de omgeving een groot aantal bewegwijzerde of thema fietsroutes uitgezet. Vanaf Aldörrum logementen-camping kunt u veelal zonder gebruik van de auto aansluiten op fietsroutes in diverse richtingen. Hieronder kunt u enkele routes downloaden om u alvast voor te bereiden.

Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Waterpoortroute vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Lees alles over Laarbeek de groenste gemeente van Nederland 2016. fWaterpoortroute (30 -39 km) - (3,7 mB)

Laarbeek 'groenste dorp van Nederland 2016' is door haar ligging op de kruising van de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal en met de beschikking over een broekgebied, meerdere waterlopen, vennen en poelen, een gracht en grondwaterwingebied een echte watergemeente.
Deze fietsroute voert u langs tal van mooie en ‘verborgen’ maar vooral interessante waterobjecten.

Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Kerken in de Peel vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Kerken in de Peel vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Kerken in de Peel (47 km) - (5,0 mB)

De Middeleeuwse Kerktoren Route is een fietsroute verbindt 9 middeleeuwse kerklocaties met elkaar. De route loopt door de vier gemeenten Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo en Nuenen.

Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Breuken Beleven vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Breuken Beleven vanaf Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Breuken Beleven (47 km) - (2,0 mB)

Het landschap in het oosten van Brabant heeft zijn vorm voor een belangrijk gedeelte te danken aan de tektonische breuken in de ondergrond, diep in de aardkorst. Vanuit Deurne loopt de Peelrandbreuk in noordwestelijke richting tussen Bakel en Milheeze door naar Gemert en verder richting Uden. De fietsroute Breuken Beleven vertelt het verhaal van het breukenlandschap in de gemeente Gemert-Bakel..

Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Van Gogh Brabant fase 5 in Nuenen dichtbij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Van Gogh Brabant fase 5 in Nuenen dichtbij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Van Gogh Brabant (335 km) - (7,4 mB)

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh. Over de fases in zijn leven en de daarbij behorende plaatsen in Brabant zijn vijf thema routes gemaakt. De laatste fase, waarin hij zich ontwikkelde tot schilder en waar hij zijn eerste meesterwerk maakte, is in Nuenen. Hier vindt u ook het Vincentre.

Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Market Garden Eindhoven-Best dichtbij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Aldörrum ׀ Themaroute fietstocht Market Garden Eindhoven-Best dichtbij Aldörrum logementen-camping in Aarle-Rixtel omgeving Helmond, Eindhoven, Veghel, Uden, 's-Hertogenbosch, Zuidoost-Brabant, Brainport.Liberation route Brabant (644 km) - (14,5 mB)

In september 1944 ging Operatie Market Garden van start. Amerikaanse parachutisten landden in Noord-Brabant in de buurt van Eindhoven, terwijl geallieerde grondtroepen zich een weg baanden door de provincie om de parachutisten in Nijmegen en Arnhem te bereiken. Een goed startpunt voor een route van 159 km in de omgeving van Aldörrum logementen-camping is Museum Bevrijdende Vleugels in Best. Het museum ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden.

Route app De Peel

Ontdek De Peel met de gratis te downloaden 'Brabant vertelt' app met fietsroutes vol kunst, cultuur, erfgoed en natuur op je smartphone. U kunt de routes thuis downloaden zodat u onderweg geen internet nodig hebt. Een voorbeeld in de buurt van Aldörrum logementen-camping is rondje Helmond..

Terreinfietsen - MTB routes

Voor zowel de beginnende als de ervaren terreinfietser zijn er uitdagingen te vinden in De Peel. Via onverharde paden, klimpartijen en afdalingen leiden de bewegwijzerde routes je door de natuur- en bosrijke gebieden. De routes variëren in lengte van 7 tot 46,5 km en zijn zowel afzonderlijk als achtereenvolgend te fietsen.

bb