Natuurgebieden rondom Aldörrum


Aldörrum ligt op de grens van Aarle-Rixtel en Bakel in een prachtige bosrijke omgeving waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Regio De Peel heeft tal van natuurgebieden binnen haar grenzen die zeer gevarieerd zijn. Door elk natuurgebied loopt wel een mooie route die per fiets, te voet of te paard af te leggen is. Kenmerkend is het fietsknooppunten netwerk en het wandelroutenetwerk, zodat u zelf een route samen kunt stellen.

Op loopafstand liggen de natuurgebieden de Biezen, Grotelsche Heide en landgoed Croy en in de directe omgeving landgoed Stippelberg, de Peel en de Strabrechtse Heide.

Op loopafstand

Aldörrum ׀ Natuurreservaat De Biezen, Grotelsche Heide, Stippelberg, Landgoed Croy, Kanelen Zuid-Willemsvaart en Wilhelminakanaal, Stroomgebied Aa

In de nabije omgeving

Aldörrum ׀ Nationaal park de Groote Peel, Deurnse en Mariapeel, Strabrechtse Heide, Lieropse Heide, Klotterpeel, Landgoep Stippelberg, Leenderbos, Groote Heide

Landschappen van De Peel


De veel voorkomende landschappen in Zuidoost Brabant zijn zandgebied en hoogveengebied.

De zandlandschappen worden gedomineerd door verspreid liggende boerderijen met een eigen stukje bouwland. Het is een gevarieerd coulissenlandschap van akkers die worden gescheiden door houtwallen, heggen en haagjes. De akkers zijn nog altijd herkenbaar aan de hoge ligging. Een landschap met veel groen en zo nu en dan een flink stuk bos of heide.

Het hoogveengebied is een weids en open landschap met lange kanalen, rechte kavels en bomenrijen. In de Klotterpeel, Deurnese en Mariapeel en in het nationaal park De Groote Peel vindt u dit eeuwenoude landschapstype terug.