Privé badkamer - 't Huuske bij Aldörrum


Als extra service kunt u op de camping van een privé badkamer gebruik maken (tegen een kleine vergoeding). U krijgt dan een sleutel zodat de badkamer uitsluitend voor uzelf en uw reisgenoten bestemd is. Andere gasten kunnen hiervan dus geen gebruik maken.

Vooral voor campinggasten die minder mobiel zijn of in een rolstoel zitten, is een camping met privé sanitair een ideaal stukje comfort. De sanitaire ruimte kan in zijn geheel worden aangepast. En natuurlijk staat een douchekrukje of een verrijdbare doucherolstoel voor u klaar.

Aldörrum ׀ Aangepaste badakmer voor campinggasten

Inrijdbare douche, toiletsteunen.

Aldörrum ׀ Aangepaste badakmer voor campinggasten

Alarm, onderrijdbare wastafel.

't Huuske

Omdat het toilet zo alledaags is en toch niet zo chic, zijn er allerlei bijnamen voor. Zo kent iedereen wel de benaming 'het kleinste kamertje'. In het zuidoosten van Nederland werd lang de bijnaam 't Huuske gebruikt. Meestal was het toilet buiten de woning geplaatst en was de deur voorzien van een hartje. In Nederland werd het pas vanaf 1910 verplicht elke woning te voorzien van een apart toilet. Een badkamer werd voor nieuwbouw-woningen pas vanaf 1965 verplicht.

Het interieur in een plaggenhut van de Turfstekers in De Peel.

NAAR BOVEN